Asociatia Umanitara Hilf-Ro
Home
Crezul nostru
Donatii oferite de Asociatia Umanitara HILF-RO
Hilf-Ro
Donatii oferite de Asociatia Umanitara HILF-RO

Asociatia Umanitara HILF-RO a facut numeroase donatii de materiale aduse din Elvetia sau cumparate la noi. Beneficiarii sunt institutii clujene si din Alba; ele au insemnat pentru acestea atat o usurare a presiunii bugetare, cat si o imbunata-tire a calitatii mediului de lucru pentru angajati si - mai ales in cazul spitalelor - cresterea sigurantei alimentatiei si scaderea numarului de posibile infectii intraspitalicesti.
O parte din bunurile donate au fost primite prin bunavointa unor sponsori din Elvetia, care le-au donat Asociatiei Hilfe fur Rumanien, condusa de presedintele Hanspeter Adank. Este vorba despre obiecte noi sau folosite, cu un grad de uzura scazut. Unele dintre acestea, reprezentand mobilier de bucatarie, dupa ce au fost folosite intr-o bucatarie din Elvetia 10 ani, sunt inca in buna stare si in utilizare in bucataria Spitalului Huedin. In prezent, bucataria este integral functionala. Mobilierul de inox de aici este de cele mai multe ori de slaba calitate, pe langa faptul ca este foarte scump.

Obiectele donate au fost superioare atat calitativ, cat si ca design celor care puteau fi cumparate din Romania: in imaginile alaturate, mobilier de la Scoala Gilau. Bancile si scaunele cu care Ministerul a dotat scolile este vopsit in negru, cu o vopsea care dupa o folosinta minima se cojeste. Bancile elvetiene, desi folosite multi ani, sunt mult mai robuste, iar metalul mai solid, cu un design frumos. Scaunele sunt reglabile pe inaltime. Scoala din Huedin a primit tot din donatiile HILF-RO 45 de scaune cu masuta pentru dotarea salii festive. Conducerea cumparase un lot de scaune negre cu masuta, insa 11 din acestea au ajuns stricate si au fost returnate.

O alta situatie - cele 6 tone de lenjerie de pat care au ajuns la DGASPC Alba, in februarie 2010. Institutia nu mai cumparase lenjerie din 2005. Regula pentru achizitiile care se fac de catre institutiile publice este pretul cel mai mic; calitatea lasa, de cele mai multe ori, de dorit, in conditiile in care uneori lenjeria bolnavilor se schimba zilnic sau chiar de mai multe ori pe zi. Lenjeria primita de la HILF-RO este dintr-un bumbac gros, placut, inlocuind-o pe cea veche.
Hilfe für Rumänien
Sponsorizare
Cursuri
Noutati
Donatii oferite de Asociatia Umanitara HILF-RO
Presa - Reactii
Contact
Activitati
Donatii oferite de Asociatia Umanitara HILF-RO
Spitex
Album foto
 
www.hilf-ro.ro © 2011 Toate drepturile rezervate