Asociatia Umanitara Hilf-Ro
Home
Crezul nostru
Hilf-Ro
Atelier mecanic nou la Grupul Scolar Huedin

Asociatia Umanitara HILF-RO a oferit sprijin Grupului Scolar Huedin mai bine de un deceniu. Eforturile presedintelui Hanspeter Adank, de a sustine activitati care sprijina pregatirea tinerilor, s-au materializat si in anul 2010 prin dotari consistente oferite scolii, cuantumul lor avand cea mai mare valoare dintre toate investitiile de care s-a bucurat scoala in intregul an.
Cel mai important obiectiv a fost intregul atelier mobil, adus aici de la scoala desfiintata in Gilau, dotare care in anul 2005 a insemnat pentru aceasta localitate o investitie de 7 miliarde in renovarea cladirii din cadrul scolii vechi si aducerea si instalarea atelierului mobil. Grupul Scolar din Huedin a primit atelierul, transportat de HILF-RO, si geamuri termopan noi la cladirea atelierului mecanic. Toate acestea au inlocuit dotarile vechi de aproape jumatate de secol, au permis igienizarea spatiului si adaptarea atelierului la noile nevoi, prin desfiintarea si utilizarea in scop didactic a spatiului unei magazii, cat si inlocuirea intregului mobilier al atelierului. Toate aceste schimbari permit ca elevii scolii sa invete in conditii mult mai bune, dar mai ales sa deprinda cele mai multe operatiuni in atelier, pe care sa le poata pune in practica in service-uri. Pana la acest moment, elevii nu aveau materiale didactice de calitate. Valoarea intregii investitii s-a ridicat la 130.000 CHF, cuprinzand atelierul mobil, si aproape 13.000 de lei, valoarea geamurilor si usilor termopan.
Laboratorul de gastronomie din cadrul Grupului Scolar a beneficiat si el de atentia d-lui Adank, care a oferit 10 mese si 40 de scaune de dimensiuni standard, ca impreuna sa reconstituie ambientul unui restaurant. Noile dotari inlocuiesc mobilierul existent, mobilier care a fost completat cu un dulap pentru expunere si o masca de chiuveta. Valoarea intregilor dotari se ridica la aproape 5.000 de lei. Acestor donatii li se va adauga si un cuptor de patiserie.
In semn de pretuire, directiunea Scolii Huedin a dedicat presedintelui HILF-RO cea de-a doua editie a Anuarului Scolii, iar elevii de la sectia de gastronomie au pregatit o expozitie cu servire in cadrul Zilelor scolii, din data de 14 octombrie 2010.
(Executati click pe imagini pentru a le mari)
Hilfe für Rumänien
Sponsorizare
Cursuri
Noutati
Presa - Reactii
Contact
Activitati
Serviciul social comunitar
Album foto
 
www.hilf-ro.ro © 2017 Toate drepturile rezervate
Atelier mecanic nou la Grupul Scolar Huedin Atelier mecanic nou la Grupul Scolar Huedin Atelier mecanic nou la Grupul Scolar Huedin